Virtuális asszisztens

Ha vállalkozol, neked is szükséged van virtuális asszisztensre

 

De ki is az a virtuális asszisztens?

A virtuális asszisztens olyan szakember, aki otthonról, interneten keresztül segíti különböző vállalkozások mindennapi működését, ezáltal tehermentesítve a megbízóját. Ahány virtuális asszisztens létezik, annyi féle a szolgáltatáspalettájuk is: a vállalt feladatok típusa nagy mértékben függ a személyes kompetenciáktól, a képzettségtől és a korábbi munkatapasztalatoktól. Gyakorlatilag bármilyen előképzettséggel (vagy akár anélkül is) el lehet indítani ezt a tevékenységet, a plusz ismeretek csak tovább bővítik a szolgáltatások körét – ezért biztos találkozol majd mérnök végzettségű virtuális asszisztenssel, vagy akár közgazdásszal, programozóval, újságíróval, könyvtárossal (mint például én) is. Mivel mind különböző területekről érkeztek és más-más kompetenciákkal rendelkeznek, garantált a siker, hiszen biztos találsz számodra megfelelő asszisztenst. A kiválasztása azonban nem mindig könnyű, ehhez írok a továbbiakban segítséget.

Első lépések

Vállalkozóként mindenekelőtt azt kell átgondolnod, hogy miben van szükséged segítségre, milyen feladatok elvégzését tudod átadni a virtuális asszisztensnek. Írd össze ezeket, hogy te is átlásd, kire van szükséged, és célzottan tudd keresni a megfelelő embert.

Fontos leszögezni: a virtuális asszisztencia alapvetően online feladatvégzést jelent. Sokan azonban személyes munkavégzést is vállalnak az online feladatok mellett, mint a postázás, vagy a számlák eljuttatása a könyvelőhöz, de ez csak néhány példa.

Vállalkozóként tehát azt is el kell döntened, hogy elég-e számodra, ha kizárólag online formában történik a feladatvégzés, vagy szükséged van az asszisztens személyes megjelenésére is.

Ha ez megvan, az elvégzendő feladatok szerint tovább tudsz szűrni az asszisztensek szolgáltatásai között. Leggyakrabban ezeket a feladatokat vállalja egy virtuális asszisztens: 

  • általános irodai asszisztencia (személyi asszisztencia is lehet)
  • weboldal / webshop kezelése
  • socialmédia-oldalak kezelése
  • könyveléshez számlák előkészítése
  • tartalomgyártás
  • ügyfélszolgálat

De miért is kedvezőbb virtuális asszisztenssel dolgozni, mintha alkalmazottat vennél fel?

Sok előnnyel jár számodra, ha a munkára virtuális asszisztenst bízol meg, nem pedig alkalmazottat veszel fel. Készítettem egy táblázatot, amelyben egyértelműen láthatod a kettő közötti különbséget a saját szemszögedből:

Alkalmazott vagy virtuális asszisztens

Szerintem ezek az előnyök magukért beszélnek. Természetesen az együttműködés a virtuális asszisztensnek is jó, hiszen:

  • otthonról, megszokott környezetben
  • rugalmas munkaidőben

dolgozhat. Sokaknak ez jóval több lendületet ad a munkájához, mintha kollégákkal teli környezetben kellene ellátnia a feladatait, állandó zörgés, cseverészés, telefoncsörgés közepette. Emellett nem kell a munkahelyre utazással sem időt tölteni, így több marad a fontos feladatokra.

 

Ha a fentiek alapján úgy gondolod, neked is szükséged van egy virtuális asszisztensre, nézd meg kérlek az ajánlataimat, hátha épp egymást keressük 🙂 :

Szolgáltatások
Árjegyzék
Referencia

Ez is érdekelhet:
Virtuális asszisztens lettem
Benked Anett virtuális asszisztens tanúsítvány

Talán négy éve fogalmazódott meg bennem először, hogy hiába van teljes munkaidős állásom és dolgozom a szakmámban, a meglévő végzettségeim Tovább

Weboldal és webáruház – szolgáltatásaim részletesen
Weboldal

A vállalkozók közül még mindig sokan gondolják, hogy nincs szükségük saját honlapra, bőven elég, ha valamelyik közösségi oldalt használják a Tovább